دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
تأثیر جو و طراحی چیدمان فروشگاههای اینترنتی، بر رفتار خرید آنی آنلاین مشتریان
213
232
FA
علی
اسماعیل زاده
دانشیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
ali.emaelzadeh@iauctb.ac.ir
حافظ
امرایی
دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
hafez1357@gmail.com
سارا
قلیپور
کارشناس ارشد مدیریت بازاریابی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
saraqolipour@gmail.com
آرش
مقدم
کارشناس ارشد مدیریت مالی، دانشگاه آزاد، سمنان، ایران
hafy_1357@yahoo.com
10.22059/jibm.2017.60166
هدف این مقاله بررسی تأثیر جو و طراحی چیدمان ادراکشدۀ فروشگاههای اینترنتی، بر رفتار خرید آنی آنلاین مشتریان است که رفتار عجولانه، رفتار مرورگرانه و لذت خرید بهعنوان متغیرهای میانجی آن در نظر گرفته شدهاند.تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی پیمایشی است. در این مطالعه دادهها با استفاده از روش تحقیق میدانی و بهکارگیری پرسشنامه جمعآوری شدهاند. جامعۀ آماری آن کلیۀ شهروندان تهرانی است که دستکم یک بار خرید اینترنتی را تجربه کردهاند. بهکمک روش نمونهگیری در دسترس 384 نفر از جامعۀ آماری برای حجم نمونه انتخاب شدند. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 95/0 بهدست آمد و روایی آن نیز با بهرهمندی از چند متخصص جامعۀ آماری و همچنین AVE اندازهگیری شد و به تأیید رسید. پردازش دادهها از طریق نرمافزارهای SPSSو SMART PLS انجام گرفت. یافتههای پژوهش حاکی از تأثیر مستقیم چیدمان فروشگاههای اینترنتی ادراکشده بر خرید آنی آنلاین است، اما پایین بودن ضریب مسیر برای جوّ فروشگاهی، بهدلیل تأثیر زیاد چیدمان فروشگاهی است و در بررسی تأثیرات منفرد جوّ فروشگاه این مقدار نیز معنادار شد.
جو فروشگاه اینترنتی,رفتار عجولانه,طراحی چیدمان,لذت خرید,وبسایت
https://jibm.ut.ac.ir/article_60166.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_60166_163b0527cc6163ee4e8f31cf0f7cb8ca.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
نقش توانمندسازی روانشناختی و تمایل به کارآفرینی کارکنان در رابطه بین بازارگرایی و نوآوری سازمانی
233
258
FA
علیرضا
امینی
استادیار گروه مدیریت، دانشکدۀ اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
seid_amini@yahoo.com
اسماعیل
مزروعی
استادیار گروه مدیریت، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
dr.mazroui@yahoo.com
معصومه
آقاجری
کارشناس ارشد کارآفرینی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
alsana953@yahoo.com
10.22059/jibm.2017.216145.2256
این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین تأثیر متغیر بازارگرایی بر نوآوری با توجه به اثر میانجی توانمندسازی روانشناختی کارکنان و اثر تعدیلگر متغیر تمایل به کارآفرینی اجرا شد. پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعۀ آماری پژوهش حاضر را 250 نفر از کارکنان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری واحد کرنج دربرمیگیرد. دادهها بهکمک پرسشنامهای گردآوری شدند که روایی و پایایی آن به تأیید رسید. برای تجزیهوتحلیل دادهها، از مدلسازی معادلات ساختاری و تکنیک حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. یافتهها نشان میدهد اثر بازارگرایی سازمان تأثیر مثبت و معناداری بر نوآوری دارد و اثر توانمندسازی روانشناختی کارکنان تأثیر مثبت و معناداری بر نوآوری دارد. اثر توانمندسازی روانشناختی کارکنان در رابطۀ بین بازارگرایی و نوآوری تأیید شد. اثر تعدیلگری متغیر تمایل به کارآفرینی سازمان بر رابطۀ بین بازارگرایی سازمان و نوآوری تأیید نشد، این در حالی است که اثر مستقیم متغیر تمایل به کارآفرینی بر نوآوری به تأیید رسید.
بازارگرایی,تمایل به کارآفرینی,توانمندسازی روانشناختی کارکنان,شرکت بهرهبرداری نفت و گاز,نوآوری
https://jibm.ut.ac.ir/article_63413.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63413_637f53de8487a8cf114da1765f563a86.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
مطالعۀ شبکهنگاری برای شناسایی ابعاد زمینهای تجربۀ مشتریان خدمات صنعت بانکداری
259
270
FA
طهمورث
حسنقلی پور یاسوری
0000-0001-0000-10000
استاد گروه مدیریت بازرگانی، دانشکدۀ مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
thyasory@ut.ac.ir
امیر
خانلری
0000-0002-6463-6310
استادیار گروه MBA، دانشکدۀ مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
khanlari@ut.ac.ir
محی الدین
غریبی
دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی، دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران، تهران، ایران
gharibi1364@gmail.com
10.22059/jibm.2017.120345.1600
در پژوهشهای انجام شده در سالهای اخیر بازاریابی، تمایل فراوانی به شناخت تجربۀ مشتریان تمام سازمانها دیده میشود. هدف پژوهش حاضر، دستیابی به این شناخت در صنعت بانکداری ایران با استفاده از روش تحقیق کیفی شبکهنگاری است. روش تحقیق کیفی شبکهنگاری، نوعی روش تحقیق مردمنگاری با استفاده از ظرفیتهای روزافزون اینترنت و شبکههای رو به رشد اجتماعی است که برای شناخت نظر مشتریان سازمان بسیار مفید است و در حال حاضر در این زمینه تحقیقات زیادی انجام نشده است. تحقیق حاضر ضمن بررسی نظر کاربران شبکههای اجتماعی فیسبوک و لینکداین در ذیل مطالب مندرج در صفحات مربوط به بانکهای ایرانی، تجربۀ مشتریان این صنعت را تحلیل نموده و مقولههای اطلاعرسانی و ارتباط، آموزش، سهولت، مشتریمداری، برند، سرعت، کیفیت و نوآوری را استخراج کرده است و بر اساس آنچه استخراج شده، پیشنهادهایی برای بانکها ارائه نموده است.
تجربۀ مشتری,روش تحقیق شبکهنگاری,شبکههای اجتماعی,مردمنگاری
https://jibm.ut.ac.ir/article_63419.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63419_7cb3975404e27b1220d42acb41e5229a.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
تبیین استفاده از رسانههای اجتماعی در تعاملات میان شرکتهای بیمه، نمایندگیهای فروش و مشتریان (مطالعۀ موردی: شرکت بیمۀ ایران)
271
294
FA
نرگس
دل افروز
استادیار مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
delafrooz.n@gmail.com
علیرضا
فرخ بخت فومنی
مربی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی، بندر انزلی، ایران
ff.alireza@gmail.com
محمدرضا
خسروی
دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی (بازاریابی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
r_vahooman2@yahoo.com
10.22059/jibm.2017.60341
مطالعۀ حاضر، پژوهشی کاربردی است که با هدف بررسی تأثیر استفاده از رسانههای اجتماعی در تعاملات میان شرکتهای بیمه، نمایندگیهای فروش و مشتریان انجام شده است. جامعۀ آماری این تحقیق مدیران شعبۀ مرکزی بیمۀ ایران، نمایندگیهای فروش بیمه و مشتریان بیمۀ ایران در استان گیلان است. حجم نمونه در سه سطح یاد شده با استفاده از فرمول کوکران در سطح خطای 5 درصد، بهترتیب 32، 138 و 414 نفر محاسبه شد. فرضیههای پژوهش با استفاده از رگرسیون خطی تکمتغیره و سلسلهمراتبی آزمون شدند. نتایج نشان میدهد کاربرد رسانههای اجتماعی در شرکت بیمه، به کاربرد آن در نمایندگی بیمه و مشتریان میانجامد. همچنین نتایج این مطالعه گویای این است که فراوانی تعامل با مشتریان، رابطۀ بین کاربرد رسانههای اجتماعی در سطح شرکت و نمایندگی بیمۀ ایران را تقویت میکند. در نتیجۀ دیگر این تحقیق مشخص شد بهکارگیری رسانههای اجتماعی توسط نمایندگی بیمه، عملکرد فروش نمایندگی و عملکرد برند شرکت بیمه را افزایش و بهبود میدهد.
رسانههای اجتماعی,سرایت اجتماعی,شهرت برند,عملکرد فروش برند,عملکرد فروش نمایندگی
https://jibm.ut.ac.ir/article_60341.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_60341_79a8505db90214af2985e14f1e768c69.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
توسعۀ محصولات جدید کنجدی، تحلیلی بر مشخصات کیفی محصول و فرایند با کاربرد روشهای QFD و DOE
295
316
FA
فرحناز
رحمانی میبدی
کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشکدۀ اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد، یزد، ایران
rahmani_farahnaz@yahoo.com
حبیب
زارع احمدآبادی
استادیار مدیریت صنعتی، دانشکدۀ اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد، یزد، ایران
zarehabib@yazd.ac.ir
10.22059/jibm.2017.60340
توسعۀ صنایع غذایی یکی از محرکهای اصلی رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه محسوب میشود. صنایعی موفق هستند که بتوانند فعالیتهای خود را با خواستههای مشتریان هماهنگ کنند. توسعۀ محصول جدید، رویکرد نوینی برای مواجهه با تغییرات محیطی و مقدمهای برای ورود به فضای رقابتی است. هدف از این تحقیق، شناسایی نیازهای جدید مشتریان محصولات کنجدی؛ تبدیل نیازهای جدید به مشخصات کیفی محصول و فرایند و ارزیابی بهبود کیفیت محصول جدید است. برای این منظور، در پژوهش حاضر از دو تکنیک گسترش عملکرد کیفی، طراحی آزمایشها و مدل توسعۀ محصول جدید کوپر استفاده شد. جامعۀ هدف، بانوان 15 تا 35 سال شهرستان اردکان بود. ابتدا از مشتریان دربارۀ محصول جدید نظرخواهی شد و در ماتریس خانۀ کیفیت قرار گرفت، سپس با بهرهمندی از نظر خبرگان، ماتریسهای بعدی شکل گرفت. با شناسایی عوامل مؤثر در کیفیت ارده و طرحهای تاگوچی، اردههای ترکیبی (محصول جدید) بهبود یافت. بهمنظور بهبود کیفیت محصول، باید کنترل بیشتری بر عاملهای مؤثر، فرایند پخت کنجد (به مدت 20ساعت) و همچنین نوع بادام زمینی (ایرانی) صورت گیرد.
توسعۀ محصول جدید,طراحی آزمایشها,گسترش عملکرد کیفی,محصولات کنجدی,نوآوری
https://jibm.ut.ac.ir/article_60340.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_60340_a842c7fa4f0bbddd9cc07013c9b777e8.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
تأثیر تجانس و شخصیت برند بر وفاداری مشتریان (مطالعۀ موردی: مقایسۀ برندهای گوشی همراه ایرانی و چینی)
317
336
FA
حمیدرضا
رضائی کلیدبری
استادیار مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
hrezaee41@yahoo.com
محمد
طالقانی
دانشیار مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
taleghani@iaurasht.ac.ir
سیده فاطمه
علوی فومنی
دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی (بازاریابی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
freshtehalavi@gmail.com
10.22059/jibm.2017.60167
مطالعات نشان داده است که برندها نیز مانند انسانها دارای شخصیت هستند که باعث تمایز آنها در ذهن مصرفکنندگان میشود. محققان تا به امروز، دو جریان شخصیت برند و خودتجانسی را بررسی کردهاند که در این تحقیق تأثیر همزمان هر دو متغیر بر وفاداری بررسی شده است. روش تحقیق، توصیفی همبستگی بوده و جامعۀ آماری پژوهش، مشتریان برند گوشیهای ایرانی و چینی در شهر رشت در نظر گرفته شده است. نمونهگیری به روش نظامدار صورت پذیرفت و حجم نمونه 382 نفر از مشتریان هر برند تعیین شد. ابزار سنجش و اندازهگیری، پرسشنامۀ استاندارد داس (2014) است. برای بررسی روایی پرسشنامه از نظر متخصصان و صاحبنظران، برای برآورد ضریب پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و برای آزمون فرضیهها از آزمون مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار لیزرل استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیههای تحقیق نشان میدهد شخصیت برند و تجانس، بر وفاداری مشتریان تأثیر مثبت و معناداری دارد. تأثیر شخصیت برند بر وفاداری مشتریان به برند برای برند چینی بیشتر از برند ایرانی است؛ اما تأثیر تجانس بر وفاداری مشتریان در برند ایرانی بالاتر است.
برند ایرانی,برند چینی,تجانس,شخصیت برند,وفاداری مشتریان
https://jibm.ut.ac.ir/article_60167.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_60167_72e74d080f191977999a871291dc8958.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
مدلیابی تأثیر بازاریابی ویروسی بر ارزش ویژۀ برند مشتریمحور در بازار تلفن همراه تهران
337
352
FA
مهران
رضوانی
دانشیار گروه کارآفرینی سازمانی، دانشکدۀ کارآفرینی دانشگاه تهران، تهران، ایران
mehran.rezvani@gmail.com
سید حمید
خداداد حسینی
0000-0001-7435-3632
استاد گروه مدیریت بازرگانی، دانشکدۀ مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
khodadad@modares.ac.ir
کیاندخت
کیایی
کارشناسارشد مدیریت کارآفرینی، دانشکدۀ کارآفرینی دانشگاه تهران، ایران
kiaee@gmail.com
10.22059/jibm.2014.50716
بازاریابی ویروسی بهعنوان عاملی تأثیرگذار بر رفتار مشتریان، ابزار جدیدی است که افراد را تشویق میکند در خصوص محصولات یا خدمات شرکتها در بستر اینترنت، اظهار نظر کنند. ارتقای برند نیز که یکی از مهمترین روشهای راهبردی رشد شرکتهاست، همواره در کانون توجه قرار دارد. هدف از این مطالعه، بررسی چگونگی تأثیر بازاریابی ویروسی بهمثابۀ یکی از شیوههای نوین ترفیع کارآفرینانه بر ارزش ویژۀ برند مشتریمحور، در بازار تلفن همراه تهران است. روش پژوهش از لحاظ هدف در دستۀ پژوهشهای کاربردی قرار دارد و بهصورت توصیفیـ پیمایشی اجرا شده است. پرسشنامۀ طراحیشده در اختیار 500 نفر از مصرفکنندگان تهرانی قرار گرفت و پس از جمعآوری، به شیوۀ معادلات ساختاری در نسخۀ 54/8 نرمافزار لیزرل تحلیل شد. درنهایت ضمن ارائۀ مدل، فرضیههای پژوهش در سطح اطمینان 95 درصد به تأیید رسید و مشخص شد که از نظر ساکنان تهران، ابعاد بازاریابی ویروسی بر مؤلفههای ارزش ویژۀ برند مشتریمحور در بازار تلفن همراه تهران، تأثیرگذار است.
ارزش ویژۀ برند مشتریمحور,بازار تلفن همراه,بازاریابی دهان به دهان الکترونیک,بازاریابی ویروسی,روش معادلات ساختاری
https://jibm.ut.ac.ir/article_50716.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_50716_23146f4c812ce21bf2c5944500382238.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
نوعشناسی مصرفکنندگان پوشاک برند بر اساس سبک تصمیمگیری خرید
353
374
FA
لیلی
طباخیان
کارشناسی ارشد مدیریت، دانشکدۀ علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
leili.tbkhyn@yahoo.com
علیرضا
حدادیان
0000-0002-9166-4851
استادیار گروه مدیریت، دانشکدۀ علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
hadadian@um.ac.ir
علیرضا
پویا
دانشیار گروه مدیریت، دانشکدۀ علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
alirezapooya@gmail.com
10.22059/jibm.2017.224916.2442
پژوهش حاضر با هدف بخشبندی مصرفکنندگان فروشگاههای برند خارجی پوشاک، بر اساس سبک تصمیمگیری خرید آنها و تعیین تفاوت بخشها در نگرش نسبت به آمیختۀ بازاریابی آنها انجام شده است. جامعۀ آماری این پژوهش، مشتریان فروشگاههای برند خارجی پوشاک در شهر مشهد هستند که پس از توزیع پرسشنامه، 270 پرسشنامۀ قابل استفاده از اعضای نمونه برگشت داده شد. دادههای جمعآوریشده با استفاده از تحلیل خوشهای چندمیانگینی و آنالیز واریانس یکطرفه در نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. پس از بررسیهای انجامشده، مصرفکنندگان در چهار خوشه با عنوان کیفیتگرا و بیبرنامه، مدگرا و قیمتمحور، کمالطلب و کیفیتگرا و سردرگم طبقهبندی شدند. در بخش دوم تجزیه و تحلیلها مشخص شد که از لحاظ نگرش نسبت به محصول، گروه 3 و 4 و از لحاظ نگرش نسبت به قیمت گروه 3 با سایر گروهها متفاوت است. بهلحاظ نگرش نسبت به ترویج محصولات، گروههای 2 و 4 با هم تفاوتی ندارند، گروه 1 و 3 نیز با یکدیگر تفاوت نداشته و از نظر نگرش نیز نسبت به توزیع، گروه 3 از سایر گروهها متفاوت است.
بخشبندی بازار,سبک تصمیمگیری خرید,نگرش نسبت به ترویج,نگرش نسبت به توزیع,نگرش نسبت به عوامل آمیختۀ بازاریابی,نگرش نسبت به قیمت,نگرش نسبت به محصول
https://jibm.ut.ac.ir/article_63434.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63434_71d0284c4348e085afe4f62541d37a02.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
شناخت رابطۀ ابعاد هوش رقابتی و اثربخشی استراتژیهای بازاریابی (مطالعۀ موردی: شهرک صنعتی اردبیل)
375
394
FA
منصوره
علیقلی
0000-0002-8924-6407
استادیار مدیریت بازرگانی، دانشکدۀ مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
m.aligholi@yahoo.com
سید مجتبی
فاطمی
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکدۀ مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
mojtabafatemi77@gmail.com
10.22059/jibm.2017.220389.2352
هدف اصلی تحقیق، شناخت رابطۀ ابعاد هوش رقابتی و اثربخشی استراتژیهای بازاریابی شرکتهای شهرک صنعتی اردبیل است. جامعۀ آماری، مدیران و سرپرستان 200 شرکت فعال شهرک صنعتی شهر اردبیل در نظر گرفته شده است. مطابق فرمول کوکران، 132 شرکت بهکمک روش نمونهگیری تصادفی ساده برای حجم نمونه انتخاب شد. تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت و هدف کاربردی بوده و از نظر روش گردآوری و تحلیل دادهها از نوع توصیفی است. این پژوهش ابزار پرسشنامه را برای جمعآوری دادهها بهکار برده است. از ضریب همبستگی پیرسون و ضریب آلفای کرونباخ بهترتیب برای آزمون فرضیه و محاسبۀ پایایی متغیرهای پژوهش استفاده شده است. همچنین روایی پرسشنامه با بهرهمندی از اعضای هیئتعلمی متخصص در این زمینه، تقویت شد. برای آگاهی از نرمال بودن متغیرها، آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف به اجرا درآمد. با در نظر گرفتن ضریب همبستگی و همچنین ضریب تعدیل شده برای هر یک از متغیرهای آگاهی تجاری، آگاهی از وضعیت رقبا، آگاهی فناوری ـ تکنیکی و آگاهی راهبردی ـ اجتماعی، نتایج پیادهسازی نشان داد ابعاد هوش رقابتی تأثیر مثبت و معناداری بر اثربخشی استراتژیهای بازاریابی دارد و میزان این تأثیرات برای متغیرهای یادشده بهترتیب برابر 25/0، 289/0، 194/0 و 143/0 است.
آگاهی از وضعیت رقبا,آگاهی تجاری,آگاهی راهبردی و اجتماعی,آگاهی فناوری و تکنیکی,استراتژیهای بازاریابی,شهرک صنعتی,هوش رقابتی
https://jibm.ut.ac.ir/article_63436.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63436_d488fdf016a0fbf6ebf19a948dd1b2a4.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
بررسی و تبیین رابطۀ بین فرهنگ سازمانی بر اساس مدل هافستد و ابعاد کارآفرینی سازمانی
395
414
FA
اعتبار
نقدی
کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران، تهران، ایران
etebar_naghdi@ut.ac.ir
سیروس
بابایی سیاهکلرودی
کارشناس ارشد کارآفرینی گردشگری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
sirousbabaei@ut.ac.ir
وحیده
علیپور
0000-0002-8222-6542
استادیار گروه مدیریت، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
vahidehalipoor@znu.ac.ir
فرهاد
مطلائی
کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران، تهران، ایران.
farhad@20020yahoo.com
10.22059/jibm.2017.42725.1096
کارآفرینی سازمانی مسئلهای است که طی چند سال اخیر تأکید فراوانی بر آن شده است. محققان، رابطۀ کارآفرینی سازمانی با عواملی مانند ساختار و تکنولوژی را سنجیدهاند؛ اما در این بین، بررسی رابطۀ بین فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی نادیده گرفته شده است. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی و شناسایی روابط معنادار بین ابعاد فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی است که روی جامعۀ آماری مد نظر، یعنی کارکنان دانشکدههای دانشگاه تهران، اجرا شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی بهشمار میرود و از حیث گردآوری دادهها از نوع توصیفی ـ همبستگی است. برای این تحقیق پرسشنامهای حاوی 25 سؤال اصلی و چهار سؤال فرعی طراحی شد و در اختیار نمونۀ آماری قرار گرفت. نتایج بهدست آمده از 285 پرسشنامۀ گردآوری شده نشان داد، بین ابعاد شناسایی شدۀ فرهنگ سازمان و کارآفرینی سازمانی، رابطۀ معناداری وجود دارد.
دانشگاه تهران,فرهنگ سازمانی,کارآفرینی سازمانی,مدل هافستد
https://jibm.ut.ac.ir/article_63438.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63438_812d820684f78894b15d036e0df70539.pdf
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی
2008-5907
2423-5091
9
2
2017
07
23
طراحی الگوی بازاریابی آموزش عالی در ایران؛ مدلی برآمده از نظریۀ دادهبنیاد
415
438
FA
علی
یاسینی
استادیار گروه مدیریت دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
hivayasini@gmail.com
محمد
عباسی نیکو
کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی/ بازاریابی، دانشکدۀ ادبیات علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
mohamadabasiniko@yahoo.com
محمد
تابان
استادیار گروه مدیریت دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
taab1351@alumni.ut.ac.ir
یاسان اله
پوراشرف
دانشیار گروه مدیریت دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
yasanpourashraf@yahoo.com
10.22059/jibm.2017.217294.2285
هدف پژوهش حاضر، ارائۀ الگوی بازاریابی آموزش عالی در ایران است تا سیستم آموزشی با بهکارگیری آن در ارائۀ خدمات آموزشی آگاهانه، هدفمند و تخصصیتر عمل کند. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ شیوۀ گردآوری دادهها، آمیختۀ اکتشافی است که بهطور خاص از روش دادهبنیاد اشتراوس و کوربین استفاده شده است. جامعۀ آماری شامل سه گروه مدیران دانشگاهی (رؤسای دانشگاهها، معاونان دانشگاه، رؤسای دانشکدهها، معاونان دانشکده و مدیران گروهها)، سیاستگذاران آموزش عالی و متخصصان دانشگاهی در حوزۀ بازاریابی است که بهروش نمونهگیری گلولۀ برفی با 39 نفر از رؤسا و مدیران مؤسسههای آموزش عالی مصاحبۀ نیمهساختاریافته انجام شد. برای تحلیل دادهها از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. یافتهها نشان داد الگوی احصاشده از 6 مؤلفۀ اصلی، 11 زیر مقوله و 97 گویه شامل شرایط علّی (عوامل درون و برون سیستمی)، عوامل زمینهای (سیاستگذاری کلان آموزشی و خصوصیسازی مؤسسههای آموزشی)، مقوله محوری (بازاریابی آموزش عالی)، راهبردها (سطح خرد و کلان)، مداخلات محیطی (نقش دولت، عوامل اجتماعی ـ فرهنگی و عوامل اقتصادی) و پیامدها (فردی، سازمانی و اجتماعی) تشکیل شده است.
بازاریابی,بازاریابی آموزشعالی,مؤسسههای آموزشعالی,نظریۀ دادهبنیاد
https://jibm.ut.ac.ir/article_63441.html
https://jibm.ut.ac.ir/article_63441_84c6536ae21dc522f5fae23bfb588455.pdf